TEDAVİLER
BİR TIKLA RANDEVU AL!
Lütfen "Ben robot değilim" olarak işaretleyiniz.

Göz Lazer Ameliyatı

Göz Lazer Ameliyatı, miyop, hipermetrop, astigmat ve uygun durumdaki keratokonus problemlerinin giderilmesine yönelik yapılmaktadır. Bu tedaviler Göz Çizdirme Ameliyatı olarak da anılmaktadır. Bahsi geçen bu problemler, kişilerin günlük yaşamını zorlaştıran ve bireylerin kendi başlarına yaşama imkanlarını çok ileri seviyelerde azaltabilen sağlık problemlerindendir. Sağlıklı bir görme için kontakt lens veya gözlük kullanımını zorunlu kılan bu görme problemleri, kişilerin yaşam konforunu düşürmektedir. Kişinin günlük yaşamına devam edebilmesi için gözlük kullanımı, birçok kişi açısından istenmeyen bir durum olabilmektedir.

göz lazer ameliyatı

Geçmiş yıllarda göz numarası bozuk olan kişiler için gözlük kullanımı zorunlu bir durum sayılmaktaydı. Sonraki yıllarda kontakt lenslerin çıkmasıyla birlikte bu zorunluluk ortadan kalkmıştır. Ancak kontakt lenslerin sürekli takılıp çıkarılabilmesi nedeni ile kişilerin yaşadığı çeşitli zorluklar vardır. Bu lensler, ayrıca gözü enfeksiyon kapmaya yatkın hale getirmeleri gibi nedenlerle gözlük kullanımına karşın bazı avantajlı olmayan durumlar barındırabilmektedirler.

Son 20-25 yılda tıp alanındaki teknolojik gelişmelerle birlikte gün geçtikçe daha güvenli bir hal almış olan Göz Lazer Ameliyatı teknolojileri sayesinde, hastalar gözlük veya kontakt lens dışında görme kusurlarının giderilmesine yönelik kalıcı bir alternatife sahip olmuşlardır. Bu alternatiflerin birçoğu halk arasında Göz Çizdirme Ameliyatı olarak bilinmektedir.

Lazer Göz Ameliyatı (Göz Çizdirme) Nedir?

Lazer Göz Ameliyatı, halk arasında “Göz Çizdirme” olarak bilinmektedir. Genel uygulamalar miyop, hipermetrop, astigmat ve presbiyopi (yaşa bağlı yakını görememe) gibi görme problemlerinin çözümüne yöneliktir.

Bahsi geçen bu nedenler ve daha birçok farklı nedenden dolayı uygulanabilen Lazer Göz Ameliyatı, çeşitli muayene prosedürleri sonrası, doktor tavsiyesi ile yapılmaktadır. Burada dikkat edilecek hususlardan bazıları, hastanın kornea kalınlığı ve şeklinin tedavi için uygunluğudur. Ayrıca hastanın yaşı, sağlık geçmişi ve görme kusurunun numarası da Göz Lazer Ameliyatı için uygun olup olmadığına karar verilmesi açısından önem arz eder.

Lazer son derece güçlü bir ışık türüdür. Günlük hayatın bir çok alanında yakma, kesme, buharlaştırma gibi farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Operasyon için kullanılan ışık ile genel anlamda bir kesme ve bölme durumu söz konusu değildir. İşlem sırasında hastanın belli bir noktaya sabit bakması istenmektedir ve korneanın dış yüzeyinde belirli bir bölgeye noktasal olarak lazer ışını gönderilerek göz çizdirme operasyonu uygulanır.

Halk arasında Göz Çizdirme olarak bilinen lazer göz ameliyatı temel olarak, lazer ışını yardımıyla ışığı süzen saydam tabaka olan korneanın tekrardan şekillendirilmesi ile belirli koşulları taşıyan miyop, astigmat ve hipermetrop sorunlarının giderilmesidir. Hasta böylece net görüş ve doğru odaklamayı sağlamış olur.

Lazer Göz Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?

  • 18 yaşından büyüklere yapılabilmektedir. Çünkü bu yaşa kadar gelişim henüz tamamlanmadığı için gözlük numaralarının büyüme ihtimali söz konusudur. Bu yüzden 18 yaşından küçük kişiler operasyona uygun değildir.
  • Kornea kalınlığı uygun olan hastalara yapılabilmektedir. LASIK ve iLASIK lazer uygulamalarından farklı olarak no touch laser uygulaması kornea yapısı ince olan hastalara da uygulanabilmektedir.
  • Daha önce katarakt ameliyatı olmuş kişilere ve retinasında yırtık tespit edilmiş kişilere de uygun ön koşullar sağlandıktan sonra uygulanabilmektedir.
  • Aşırı yüksek olmayan astigmat ve hipermetrop hastaları ile yüksek numaralı miyop hastalarına da yapılabilmektedir.
  • Kornea katmanında çeşitli izler ve lekeler barındıran hastalara uygulanabilmektedir.

GÖZ DOKTORLARIMIZDAN RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Göz Çizdirme Ameliyat Fiyatı 2025

Veni Vidi Göz olarak, en yeni teknolojilerle hastalarımıza güvenli ve konforlu çözümler sunuyoruz. No Touch Laser, göz çizdirme ameliyatı denildiğinde akla gelen en yenilikçi yöntemlerden biridir. Bu yöntemde, lazer uygulaması sırasında göze hiçbir şekilde dokunulmaz; tamamen temassız bir işlem gerçekleştirilir. Bu, hem işlem sırasında hem de sonrasında hastalarımızın konforunu artırır.

Görme kusurlarını düzeltmek için kullanılan Göz Lazer Ameliyatı, No Touch Laser teknolojisi sayesinde hızlı, etkili ve güvenlidir. Özellikle göz numarası uygun olan hastalar için bu yöntem, kısa sürede net bir görüşe kavuşmayı mümkün kılar. Göz sağlığınız için en doğru çözümü bulmak adına, Veni Vidi Göz merkezlerimizde detaylı bir muayene olabilirsiniz.

Göz çizdirme ameliyatında öncü, göz dokunmadan güvenli çözüm sağlayan Veni Vidi Göz, sağlıklı bir görüş için yanınızda!

Lazer Tedavisi Çeşitleri Nelerdir?

Hastanın hangi türden hangi türden bir tedaviye ihtiyacı olduğuna, hastanın genel sağlık durumu, yaşı, görme problemi ve kornea yapısına göre çeşitli göz testi ve tetkikler sonucunda doktor tarafından karar vermektedir. Tedavi göz hastanesi ve göz merkezi ortamında uygulanabilmektedir. En yaygın yapılan lazer göz ameliyatı çeşitleri şunlardır:

No Touch Lazer (TranskPRK)

No touch laser, uzak ve yakın görme problemi olan hastalara uygulanabilmektedir. Göze anestezik damla damlatılarak başlatılan işlem 50 saniye ile 1 dakika arasında sürmektedir. İşlem sırasında göze herhangi bir temas söz konusu değildir. Ayrıca no touch laser işlemi öncesinde katarakt ameliyatı olmuş ve retinası yırtığa meyilli kişilere, uygun koşulları taşımaları halinde uygulanabilmektedir. Son olarak korneası ince ve açısı dik olan hastalara da no touch işlemi uygulamak mümkündür. No touch laser işlemi, temassız bir şekilde yapıldığından ameliyat niteliği taşımamaktadır. Yani katarakt ameliyatı gibi bir uygulama değildir.

NO TOUCH LAZER HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

LASIK

Lasik yöntemi, yıllardır uygulanan son derece güvenilir bir yöntemdir. Anestezik damla aracılığıyla göz dokusunun uyuşturulması işlemiyle başlanır. Bu sayede hasta ameliyat sırasında bir şey hissetmez. Sonrasında mikrokeratom adı verilen bir alet aracılığıyla korneadan bir kapakçık kaldırılır. Buna korneal flep oluşturulması adı verilmektedir. Korneal flep, geriye doğru katlanarak lazerin uygulanacağı alandan uzaklaştırılır. Kaldırılan kısmın altındaki dokuya excimer lazer ışınları gönderilir. LASIK yöntemi miyop ve hipermetrop problemlerinin giderilmesi için uygun bir yöntemdir. Hasta uygulama esnasında herhangi bir ağrı hissetmez. Görüşte düzelme 3-5 gün içinde tatmin edici sonuçlar vermeye başlar.

iLASIK (Intralase LASIK)

iLASIK yöntemi wavefront teknolojisi ve intralase yani bıçaksız yöntem kullanılarak yapılmaktadır. Miyop, astigmat, hipermetrop gibi görme bozukluğu tedavilerinin dışında keratokonus tedavisinde kullanılan halkalar için uygun kanal hazırlanmasında ve keratoplasti uygulamasında da bu yöntemden faydalanılmaktadır. LASIK için gerekli olan kesi, bilgisayar sistemi yardımıyla, kontrollü olarak femtosaniye ışınlar ile yapılmaktadır. iLASIK yönteminde kullanılan wavefront teknolojisi ile hastaların kornea haritasını çıkartmak olanaklıdır. Böylelikle kişiye özel tedavi uygulanabilmektedir.

Görme problemlerinin düzeltilmesi dışında kullanılan lazer tedavileri ise göz kuruluğu, glokom, retina damar problemlerinin giderilmesi için uygulanmaktadır. Bunlar genellikle muayenehane ortamında ve hasta koltuğunda yapılan uygulamalardır. Ameliyat niteliğinde olmayıp ayakta tedavi niteliğindedirler. Bu tedavilerden en yaygın olanları ise şunlardır:

IPL Lazer Tedavisi

Tedavi 15 gün arayla 3-4 seans halinde gerçekleştirilmektedir. IPRL tedavisinde her iki göz kapağına özel bir jel sürüldükten sonra, cilt üzerine IRPL lazer uygulaması yapılmaktadır. Uygulama 2 dakika kadar sürmektedir. Uygulama ile tıkalı bezler açılmaktadır. Yüzeydeki yağ tabakası geri gelir ve böylece kuruluk şikayetinde belirgin bir azalma olur. Hasta, tedavi sırasında herhangi bir acı ve ağrı hissetmez.

Glokom Lazer Tedavisi – SLT

Açık açılı glokom tedavisinde göz içi basıncın düşürülmesi amacıyla uygulanabilmektedir. Doktor tarafından muayenehane ortamında çok kısa bir zaman dilimi içerisinde uygulanır. SLT ile göz içi basınç %30 oranında düşürülebilmektedir. İlaç ve cerrahi müdahaleye alternatif bir tedavi yöntemidir. İstenildiğinde tekrar uygulanabilmektedir.

YAG Lazer

Uygulama muayenehane ortamında yapılmaktadır. Katarakt ameliyatlarından sonra göz içine yerleştirilen merceğin arkasındaki zarda zamanla matlaşma meydana gelebilmektedir. YAG lazer işlemi ile bu matlaşma giderilir.

Argon Lazer

Uygulama öncesinde göz, damla ile uyuşturulmaktadır. Ayrıca göz bebeğinin büyümesi sağlanır. Tedavi muayenehane ortamında yapılmaktadır. Argon lazer retina damar kanamaları ve retina yırtılmaları tespitinde ve erken tanı durumunda var olan görmenin korunması için uygulanmaktadır.

lazer göz ameliyatı nedir?

Ameliyat Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lazer göz ameliyatı (göz çizdirme) öncesinde hasta göz ve çevresine herhangi bir makyaj yapmamalıdır ve parfüm kullanmamalıdır. Ayrıca ameliyat günü kan sulandırıcı ilaçlar da kullanmamalıdır. Kontakt lens kullanan hastalar operasyondan birkaç gün önce kontakt lens kullanımını bırakmalıdırlar. Hastanın durumuna özel olarak dikkat etmesi gereken başka hususlar var ise doktor, hastayı ameliyat öncesi hazırlık aşamasında ne yapması gerektiğiyle ilgili bilgilendirecektir.

Lazer Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Halk arasında “göz çizdirme” olarak bilinen No touch lazer, LASIK ve iLASIK için farklı uygulamalar söz konusu olmakla birlikte genel prosedürü şu şekilde ilerlemektedir:

  • Hasta operasyonun yapılacağı alana girer ve lazer yatağına sırtüstü uzanması sağlanır.
  • Bir gözü açık kalacak şekilde hastanın göz çevresi, sterilize bir örtüyle kapatılmaktadır.
  • Damla anestezi yöntemiyle göz uyuşturulmaktadır. Hasta işlem sırasında hiçbir ağrı hissetmez.
  • İhtiyaç görülmesi halinde işlem sırasında heyecanlanmaması için hastaya sakinleştirici verilebilmektedir.
  • Damla dökülüp uyuşturulan gözün etrafı iyice temizlenmektedir.
  • Uygulama tek bir günde iki farklı göz içinde yapılabilmektedir.
  • Operasyon sırasında göz kapağının açık tutulması için ekartör yerleştirilir ve böylece operasyona başlanır.

Operasyon prosedürleri her bir tedavi çeşidi için giriş aşamasından sonra farklılık göstermektedir.

No touch laser uygulamasında göze herhangi bir temas olmadan hastanın kornea bölgesine 50 saniye ve bir dakika arasında lazer işlemi (göz çizdirme) uygulanmaktadır.

LASIK yönteminde mikrokeratom aracılığı ile korneal flep oluşturulmaktadır. Korneal frebin oluşturulmasından sonra kaldırılan kısmın altına göz çizdirme operasyonu yapılmaktadır.

iLASİK yönteminde ise LASİK için gerekli olan kesi bilgisayar sistemiyle oluşturulmaktadır. Sonrasında korneaya lazer ışınları gönderilerek tedavi gerçekleştirilmektedir.

Hasta ameliyattan sonra yaklaşık yarım saat boyunca müşade altında tutulmaktadır. Uygulanan operasyonun türüne göre ilk birkaç gün bulanık görme ve batma hissi yaşanabilmektedir.

Operasyon sonrasında hastaların hastanede kalmasına gerek yoktur. Hastalar birkaç saat içerisinde hemen taburcu edilirler.

No Touch VR

Veni Vidi Göz ve Türk mühendisleri ile ortak çalışma sonucu ortaya çıkan No Touch Vr Teknolojisi ile hastalar göz lazer ameliyatı öncesinde yaşayacakları ameliyatı, VR gözlükler ile deneyimleme şansına sahip olmaktadırlar.

Ameliyat için kurumumuza başvuran hastalar, görevli personelimiz eşliğinde VR gözlük aracılığıyla No Touch Laser operasyonunun tüm adımlarını görebilmektedirler. Ameliyathane ortamını 360 derece görüp, üç farklı noktadan ameliyat sürecini gözlemleyebilmektedirler.

Böylece hastalarımızın kafasındaki soru işaretleri en net biçimde giderilirken, ameliyat korkularını yenmelerine de katkıda bulunulmaktadır.

NO TOUCH VR HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Doktor tarafından verilen damlalar ve ilaçlar özenle kullanılmalıdır.
  • Bir hafta kadar göze darbe almamak ve sert hareketlerle ovuşturmamak gerekmektedir.
  • İlk 1 ay spor aktiviteleri koruyucu gözlüklerle yapılmalıdır.
  • Ameliyattan sonraki birkaç gün boyunca operasyon bölgesine su değmemelidir.
  • UV ışıktan mümkün olduğunca korunmalıdır, gün ışığının keskin olduğu saatlerde güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
  • Ameliyattan hemen sonra araç kullanılmamalıdır.
  • İlk hafta özellikle efor isteyen yorucu işlerden kaçınılmalıdır.
  • Doktorun belirttiği sürede düzenli kontrollerin yapılması aksatılmamalıdır.

lazer göz ameliyatı (göz çizdirme) nasıl yapılır

Göz Lazeri Kesin Çözüm Mü?

Göz Lazeri, miyop, hipermetrop ve astigmat gibi refraktif görme kusurlarını düzeltmede uzun süreli ve etkili bir çözüm sunar. Ancak, yaşlanmaya bağlı gelişen presbiyopi (yakını görme zorluğu) veya nadiren görülen göz numarasındaki ilerlemeler lazer tedavisinden sonra ortaya çıkabilir. Bu nedenle "kesin çözüm" ifadesi duruma göre değişiklik gösterebilir.

Göze Lazer Hangi Durumlarda Yapılır?

Göz lazeri tedavisi genellikle şu durumlarda uygulanır:

  • Miyop, Hipermetrop ve Astigmat: Gözlük veya lens kullanmak zorunda kalan kişiler için lazer, refraktif kusurları düzeltir.
  • Göz Numarası Sabitse: Son 1 yılda göz numarası değişmeyen kişiler için uygundur.
  • Kornea Kalınlığı Yeterliyse: Lazer işlemi için korneanın yeterli kalınlıkta olması gerekir.
  • Sağlıklı Gözler: Retina hastalığı, göz tansiyonu veya keratokonus gibi durumlar bulunmamalıdır.

Göz Lazeri Riskli Mi?

Göz lazeri, miyop, hipermetrop ve astigmat tedavisinde dünya genelinde milyonlarca kez başarıyla uygulanmış, güvenilirliği bilimsel araştırmalar ve teknolojik gelişmelerle kanıtlanmış bir yöntemdir. Modern cihazlar ve gelişmiş cerrahi teknikler sayesinde ciddi komplikasyon riski oldukça düşüktür. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) gibi kurumlar tarafından onaylanmış prosedürler kullanılarak yapılır. Uzman bir doktor tarafından doğru hasta seçimi ve uygunluk değerlendirmesiyle, göz lazeri güvenli bir çözüm sunar.

En İyi Göz Lazer Yöntemi

En İyi Göz Lazer Yöntemi, hasta konforunu artırırken göz yapısını en iyi koruyan ve riskleri minimize eden yöntemdir. NoTouch Lazer, bu özellikleriyle öne çıkar. Bu yöntemde gözle temas eden hiçbir cihaz kullanılmaz, lazer doğrudan korneaya uygulanır. Bu, enfeksiyon riskini en aza indirir ve işlem sonrası iyileşme sürecini daha konforlu hale getirir. Özellikle korneası ince veya hassas olan kişiler için ideal bir çözümdür. No-Touch Lazer’in bilimsel olarak kanıtlanmış başarısı ve güvenilirliği, birçok hasta ve uzman tarafından tercih edilmesini sağlar.
HIZLI RANDEVU AL