GÖZ HASTANESİ
Göz Hastanesi ve göz sağlığı merkezleri, alanında uzman göz doktorları tarafından yalnızca göz hastalıklarının tedavi edildiği tıbbi kurumlardır. Göz hastaneleri ve göz sağlığı merkezlerinde göz doktorlarıyla beraber uzman anestezi ekibi ve acil servis doktorları da bulunmaktadır.
KONU BAŞLIKLARI
Veni Vidi Göz Merkezleri Randevu Alma
Göz hastanesi ve göz merkezinde çalışan doktorlardan randevu almak koşuluyla göz muayenesi ve göz tedavileri yapılabilmektedir. Göz hastanesi randevu alma koşullarıyla Veni Vidi Göz Merkezleri’nden randevu almak aynı prosedürle gerçekleşmektedir.
GÖZ DOKTORLARIMIZDAN HIZLI RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN
Oküloplastik Cerrahi
Oküloplasti göz çevresindeki çeşitli doğuştan gelen estetik problemlerin giderilmesine yönelik bir takım prosedürleri içeren yöntemler bütünüdür. Oküloplasti, tam anlamıyla gözyaşı kanallarının tıkanıklığından, göz kapaklarının deformasyonuna ve protez yapılmasına kadar çeşitli yöntemleri ifade etmektedir. Bu yöntemler gözü ve alakalı alanları gençleştirmek veya yeni bir görünüm kazandırmak için kullanılabilir. Bleforoplasti yani göz kapağı estetiği ise göz kapağındaki sarkmaları alt ve üst kapaktaki yağlanma ve çeşitli bezelerin alınmasını ve göz altı morluklarının giderilmesi gibi prosedürleri içermektedir.
Sarı Nokta Hastalığı
Sarı nokta (makula), gözümüzdeki görme işlevinden sorumlu olan kısmına verilen isimdir. Bazı kişilerde ,sarı nokta (makula) alanındaki hücrelerde, yaşın ilerleyişi ile beraber deformasyonlar meydana gelmeye başlayabilir. Bu deformasyon yaşa bağlı makula dejenerasyonu olarak isimlendirilir. Hastalığın oftalmoloji terminolojisindeki ismi makula dejenerasyonu olup halk arasında sarı nokta hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Yaş ve kuru tip olmak üzere iki çeşit sarı nokta hastalığı vardır. Hastalığın tedavisi göz içi enjeksiyon yöntemi ile veya MACROvision tedavisiyle gerçekleştirilebilmektedir.
Pediyatrik Oftalmoloji ve Şaşılık
Şaşılığın tedavi edilmesinde erken teşhis oldukça önemlidir. Çocukların, doğumlarından hemen sonra düzenli olarak her yıl mutlaka göz kontrolleri yapılmalıdır. Kontroller aksatıldığı taktirde ömür boyu sürebilecek görme problemleri ve estetik deformasyonlar oluşabilmektedir. Gelişen teknolojiyle beraber, göz hastanelerinde muayene sürecinin çocuklar için hem daha kolay geçmesini hem de daha doğru sonuçlarla yapılmasını sağlayan cihazlar bulunmaktadır.
Glokom (Göz Tansiyonu)
Toplum içinde göz tansiyonu olarak da bilinen Glokom, göz merceğini besleyen akör hümöz sıvısının, trabeküler ağın tıkanmasından dolayı dışarı atılamamasıyla birlikte göz içi basıncın anormal artışı ve bu artış nedeniyle optik sinirlerin tahribatı ile oluşan bir göz hastalığıdır. Tüm bu sürecin sonunda görme kaybı yaşanabilmektedir. Buradaki önemli husus göz içi basınç artışı nedeniyle görme sinirlerinde meydana gelen hasardır.
Hastalığın tedavisinde erken teşhis önemlidir. Selektif lazer trabeküloplasti gibi son teknolojiye sahip cihazlar ve yöntemlerle glokoma bağlı görme kaybının hızı düşürülebilir hatta tamamen önlenebilir.
Katarakt Cerrahisi
Katarakt, göz bebeğinin hemen arkasında yer alan göz merceğinin zaman içerisinde saydam yapısını kaybederek matlaşmasıdır. Katarakt, çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilmektedir. Zamanla ilerleyen katarakt hastalığının tek kalıcı yöntemi ameliyattır. Hastanın ihtiyacına ve çeşitli tetkikler sonucunda belirlenen uygunluk durumuna göre tek odaklı, iki odaklı, iki odaklı veya üç odaklı (akıllı lens) uygulamaları yapılabilmektedir. Katarakt cerrahisi uygulamaları göz hastanesi bünyesinde bulunan ameliyathane ortamı ile birlikte göz sağlığı merkezlerinin ameliyathanelerinde de uygulanabilmektedir.
Kornea Hastalıkları
Gözün ön bölgesinde bulunan şeffaf tabakaya kornea denir. Kornea gözümüze gelen ışınların gözümüzün içine girdiği ilk tabakadır. Kornea sağlığı görmede önemli bir rol oynamaktadır. Bu tabakada meydana gelen rahatsızlıklar korneanın şeffaflığını bozup, görmede azalmaya sebebiyet verebilir. Kornea hastalıkları tedavisi göz hastanesi ve merkezlerinde uygulanabilmektedir. Tedavi hastalığın türüne ve seviyesine göre değişmektedir.
Retina Hastalıkları
Gözümüzün arka kısmında yer alan sinir tabakasına retina denir. Retina ile görüntüler, çeşitli sinir hücreleri aracılığı ile beyne iletilir. Retina tabakasının içerisinde oluşan rahatsızlıkların tedavisi teşhis edildiği aşamaya göre değişkenlik gösterebilir. Tedavi çoğunlukla cerrahi müdahale yada lazer operasyon şeklindedir. Retina hastalıklarının teşhis ve tedavisinin yapılabildiği göz hastanesi ve göz sağlığı merkezlerinde, retina dekolmanı, retina yırtılması, makula dejenerasyonu, prematüre retinopatisi ve diyabetik retinopati gibi birçok farklı retinal hastalığın tedavisi yapılabilmektedir.
Göz Hastanesi ve Göz Sağlığı Merkezlerindeki Tedaviler Nelerdir?
Göz hastanesi ortamında birçok farklı tanı ve tedavi yöntemi bulunmaktadır. Erken teşhise yönelik tüm tetkikler göz hastanesi ve göz sağlığı merkezleri ortamında uygulanabilmektedir. Bazı rahatsızlıklar ve hastalıklardan dolayı gözümüzün çeşitli alanlarında görme yetimizi azaltan ve göz sağlığımızı etkileyen problemler meydana gelebilir. Bu göz problemleri erken teşhis edilmediği taktirde olumsuz şekilde ilerleyerek görme kaybına sebebiyet verecek, kalıcı tahribatlara neden olabilir. Bu nedenden dolayı düzenli olarak göz kontrolüne gitmek ve gözlerde oluşabilecek potansiyel rahatsızlıkları erken teşhis etmek büyük önem taşır.
Göz hastanelerinde kullanılan güncel teknolojiye ait cihazlar, birçok rahatsızlığın kolayca saptanmasını ve tedaviye hızlıca başlanmasını sağlamaktadır. Göz hastanesi ve göz sağlığı merkezlerinde, retina ve kornea hastalıkları, katarakt cerrahisi, glokom, pediatrik oftalmoloji ve şaşılık, vitreoretinal hastalıklar, sarı nokta hastalığı, oküloplastik cerrahi, prematüre retinopatisi, kırma kusurları (refraktif cerrahi) alanlarında, branşlarında uzman göz doktorları tarafından tanı ve tedavi hizmeti verilmektedir.
Göz Kırma (Refraksiyon) Kusurları
Dışarıdaki bir cisimden gözümüze paralel şekilde gelen ışınların gözdeki retinada odaklanamadığında çeşitli kırma deformasyonlarından bahsedilmektedir. Bu kusurları astigmat (yakını ve uzağı bulanık görme), miyop (uzağı görme problemi) ve hipermetrop (yakını görme problemi) olarak sıralayabiliriz. Gözümüzün dış yüzeyinin ön arka uzunluğu, lens yada korneanın kırıcılığındaki farklılıklara bağlı olarak kırma kusurları ortaya çıkabilmektedir.
Göz hastanesi ortamında, çeşitli ölçümlerle göz numaraları tespit edilir, hastanın görme yetisi belli mesafelerde denetlenerek görme kusuruna uygun tedaviye karar verilir. Göz kırma kusurları gözlük, kontakt lens veya uygun hastalar için göz lazer ameliyatları ile tedavi edilebilmektedir.