Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024 – Göz Çizdirme Fiyatları
Lazer göz ameliyatı fiyatları işlem yapılacak gözün durumu, işlemi yapacak olan doktora göre değişiklik gösterebilir. Kırma kusurlarını gidermenin en kolay ve pratik yöntemlerinden biri olan Lazer tedavisi sayesinde miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusurları giderilir. Göz doktorları tarafından yapılan detaylı muayeneden sonra hangi yöntemin uygulanılacağına karar verilir. Uygulanacak lazer tedavisine ve hastanın göz yapısına göre lazer ameliyatı fiyatları belirlenmektedir.
KONU BAŞLIKLARI
- Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları Ne Kadar?
- Lazer Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?
- Lazer Göz Ameliyatı Hangi Göz Bozukluklarında Uygulanır?
- Lazer Göz Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?
- Lazer Göz Ameliyatı Kimlere yapılmaz?
- Lazer Göz Ameliyatı Öncesinde Uygunluk
- Göz Lazer Ameliyatı Fiyatları 2024
- Göz Lazer Ameliyatı Sonrasında Dikkat Etmeniz Gerekenler
- Göz Lazer Ameliyatının Avantajları
- Göz Lazer Ameliyatından Sonra Göz Kusuru Yeniden Tekrarlar Mı?
- Göz Lazer Ameliyatı Sırasında Ve Sonrasında Ağrı Oluşur Mu?
- Lazer Ameliyatlarına Uygun Olmayan Gözlerde Diğer Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları Ne Kadar?
En ucuz lazer göz ameliyatı fiyatları göz kırma kusuruna sahip ve lazer operasyonu için uygun koşulu taşıyan hastalar tarafından merak edilen konulardandır. Halk arasında göz çizdirme olarak da bilinen lazer ameliyatları 1990’lardan itibaren tıp alanındaki teknolojilerin gelişmesiyle birlikte daha güvenli ve hızlı bir ameliyat haline geldi. Gözlük ya da kontakt lens kullanmak istemeyen kişilerin tercihlerinden olan göz lazer ameliyatı aslında, lazer ışınları ile korneanın lazer sayesinde, kırma probleminin giderilmesidir. Hasta böylece net görüş ve doğru odaklamayı elde etmiş olur.
Lazer Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Lazer göz ameliyatı, göz problemlerini yaklaşık 10 dakika içinde bitirmektedir.
Uzman doktorlarımız, öncelikle gözünüzün topografi haritanızı çıkartır. Gerekli testler ve ölçümler yapılır. Testlerden sonra lazer tedavisi çeşidini doktorumuz belirler.
Göz muayenesinde göz tansiyonu, göz numarası ve gözün yapısı doktor tarafından kontrol edilir. Tedaviniz için her durum uygun olduğu kanaat getirildiğinde gözünüze özel bir damla damlatılır. Göz retinanızda bir sorun çıkarsa ve ameliyat olmaya uygun değilseniz, Argon lazer tedavisi uygulanır ve göz çizdirme ameliyatı ortalama 2-3 hafta sonrasına ertelenir.
Testlerden sonra, gözünüzde herhangi bir sorun çıkmazsa, retinanıza birkaç damla damlatılır ve konulan bu damla sonrasında göz bebeğiniz büyür. Sonrasında gözünüz lazer ameliyatı için hazır duruma gelir.
Bir takım aparatlar sayesinde, gözün kırpılmasına engel olunur. Lazer operasyonu çok kısa sürmektedir. Ortalama 10 – 15 dakika arası sürmektedir.
Ameliyat işleminde hasta herhangi bir acı ağrı ya da his duymaz. Ameliyatınız bittikten sonra gözünüz steril bir bez yardımı ile kapatılır.
Göz Lazer Ameliyatı Hakkında Detaylı Bilgi Alın!
Lazer Göz Ameliyatı Hangi Göz Bozukluklarında Uygulanır?
Lazer ameliyatı ile düzeltilebilen kırma kusuru miyopi, hipermetropi ve astigmattır. Bu tür kırma kusurları gözlük ya da kontakt lens ile giderilebilir. Fakat bu hastaları gözlük ya da kontakt lense bağımlı kılar. No touch lazer, excimer lazer, prk lasek gibi tedavi yöntemleri bu ihtiyacı ortadan kaldırır.
Miyop rahatsızlığında hasta uzağı görmede sıkıntı çeker. Uzaktaki objelerin bulanık görmelerinin sebebi, göze gelen ışınların retina önüne odaklanmasıdır. Bu hastaların yakını görmekte genellikle bir sorunları yoktur. Lazer ameliyatı sayesinde ışığın retinaya odaklanması sağlanır.
Hipermetrop hasta uzağı rahat görürken yakını görmekte sorun yaşar. Telefonuna bakarken ya da bir kitap okurken harfler karışır ve göz yorulur. Hipermetropide göze gelen ışınlar retinanın arkasında odaklanır. Yine lazer ameliyatları sayesinde korneaya gelen ışınların retina üzerine odaklanması sağlanır.
Astigmatizma ise korneanın şekil bozukluğu sebebi ile göze gelen ışınlar dağınık bir şekilde retinaya dağılır. Astigmatizim olmayan bir kişinin korneası bir basketbol topuna benzetebiliriz.
Astigmatizim olan bir kişinin korneasını ise bir Amerikan futbol topuna benzetebiliriz. Biraz daha basık ve sivri bir kornea yapısına sahiptirler. Lazer ameliyatı ile korneanın şekli düzeltilerek ışığın düzgün odaklanması sağlanır.
Lazer Göz Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?
Öncelikle lazer ameliyatı olunabilmesi için öncelikle hastanın en az 18 yaşına gelmiş olması gerekir. Ama tercihen 21 yaş en idealidir. Çünkü göz numaralarının ilerlemesi bu yaşlarda durur. Kornea tabakasının yeterli kalınlıkta olması gerekir.
Eğer hastanın kornea tabakası yeteri kadar kalın değilse no touch lazer ameliyatı tercih edilir.
Kırma kusurunun derecesi lazer ameliyatı yapılabilecek seviyede olmalıdır. Hastanın göz numaraları son bir yılda değişmemiş olması gerekir. Kırma kusuru dışında başka göz hastalığı bulunmaması aranan kriterler arasındadır. Tabii ki daha detaylı ve kesin bilgiyi doktorunuz verecektir.
Lazer Göz Ameliyatı Kimlere yapılmaz?
Doktorunuz ameliyat olup olamayacağınızı yapılan testler sonrasında kesin olarak söyleyebilir. Ama genellikle 18 yaşından küçükler lazer göz ameliyatı olmaya uygun olmayabilirler. Göz numarası değişim gösteren kişiler ve numaraları çok yüksek olanlar lazer ameliyatı olamazlar. Gözlerinde fazla göz kuruluğu bulunan kişiler de lazer ameliyatı olamazlar.
Göz kuruluğu tedavisi olduktan sonra ancak ameliyat olabilirler. Hamile ve emziren kadınlar ameliyat olamazlar. Bunlar dışında keratokonus, katarakt, glokom gibi hastalıkları bulunan kişiler, lazer göz ameliyatı için uygun değildir.
Lazer Göz Ameliyatı Öncesinde Uygunluk
Yukarıda saydığımız kriterlere hasta uyuyorsa doktor hastanın göz yapısını ayrıntılı olarak inceleyecektir. Hasta eğer kontakt lens kullanıyorsa muayene olmadan önce en az 48 saat öncesinde kontakt lensini çıkarmalıdır.
Lazer göz ameliyatı öncesinde doktoru hastanın kırma kusuru derecesi kesin olarak belirler. Böylelikle hastanın kırma kusuru derecesinin değişmediğini ve numaralarının ameliyat ile düzeltilebilir seviyede olup olmadığını belirler. Ameliyat sonrası komplikasyonların önüne geçebilmek için Kornea kalınlık ölçümü ve Kornea topografisi ölçümü yapılır. Bu ölçümler hem lazer ameliyatına engel bozuklukların belirlenmesi hem de kişiye özel lazer tedavilerinin uygulanması amacıyla yapılır.
Çok geniş gözbebeğine sahip hastalarda gece görüş bozuklukları olabileceğinden göz bebeği çapının belirlenmesi önemlidir. Wavefront makinası ile hastanın gözünün ayrıntılı kırıcılık haritasının ölçümü yapılır. Ayrıca ilgili doktor göz kuruluğu, katarakt, glokom ve retina hastalıkları gibi ameliyat olmanıza engel hastalıkları değerlendirilecektir.
Bu değerlendirmelerden sonra doktor hasta için en doğru yöntemi belirler.
Göz Lazer Ameliyatı Fiyatları 2024
Lazer ameliyatı fiyatları hakkında tam bir rakam vermek mümkün değil. Çünkü göz yapınıza ve doktorun seçeceği tedavi yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Detaylı muayene sonrasında göz yapınızın durumuna bağlı olarak kesin bir fiyat verilebilir. Göz lazer ameliyatı fiyatları korneanızın yapısı, diyabet gibi kronik rahatsızlıklarınız, yaşınız, gözünüzdeki başka herhangi bir hastalık lazer göz ameliyatı olup olmayacağınızı etkileyen faktörlerden sadece birkaçıdır.
Göz lazer ameliyatı fiyatlarının yalnızca batılı ülkelere göre ülkemizde daha uygun olduğu söylenebilir. Bu yüzden batılı ülkelerden ülkemize bu tedavi için bir çok yabancı hasta gelmektedir. Çünkü aynı teknolojiyle aynı tedaviyi ülkemizde daha uygun fiyata bulabilmektedirler.
Genellikle göz doktorları bu tür ameliyatların yaş ortalamasını 18 yaş ve üzeri olarak belirtirler. Bunun sebebi korneanın artık yapısal şekli oturması ve ameliyat yapılacak hale geldiği içindir. Bu bazı durumlarda değişiklik gösterir fakat net bilgi muayene esnasında söylenebilir.
Göz Lazer Ameliyatı Sonrasında Dikkat Etmeniz Gerekenler
Lazer ameliyatı sırasında hiçbir acı hissedilmez. Çünkü özel damlalarla göz bebeği uyuşturulur ve ameliyata hazır hale getirilir. İşlem çok kısa bir sürede bittiği için hasta farkına varmadan ameliyathaneden çıkmış olur. Ameliyat sonrasında kişi gözünde batma ve yanma gibi durumlarla karşılaşabilir.
Bu durum kişiden kişiye değişse de ortalama 5-6 saat sürebilir. Kişi hastanede kalmaz özel gözlüklerini takıp evine rahatça dönebilir. Doktor muayenesi ardından özel gözlükleri çıkarılır ve hayatına rahatça devam edebilir.
Göz Lazer Ameliyatının Avantajları
Öncelikle lazer ameliyatlarının en büyük avantajı hızlı olmasıdır. İki gözünüze de aynı gün operasyon yapılabilir ve yine aynı gün evinize rahatlıkla dönebilirsiniz. Ameliyattan sonra gözleriniz kapatılmaz, görmeye devam edebilirsiniz. No touch lazer ameliyatlarında göze herhangi bir kesi yapılmaz, temas olmadan görme kusurlarınız giderilir.
Ayrıca kesi yapılmadığı için gözde oluşabilecek kuruluk ihtimali minimalize edilir. Hastanın göz yapısı uygunsa yüksek numaralara da uygulanabilir. Miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusurlarını giderebilir.
Lazer ameliyatları ileri teknoloji ile gerçekleştiği için gözde kanama, kayıp ve iltihap gibi sorunları gidermektedir. Ameliyattan sonra bir sıkıntı oluşmaması için hasta doktorun belirlediği zamanlarda muayeneye gelmeli ve göz damlalarını aksatmadan kullanmalıdır.
Bu noktada göz lazer ameliyatı fiyatları avantajlarıyla birlikte merak edilen sorulardan biri olabilmektedir ancak bu fiyatlar hastanın göz kırma kusuru ve göz yapısı dışında uygulanacak tekniğe göre de değişmektedir.
Göz Lazer Ameliyatından Sonra Göz Kusuru Yeniden Tekrarlar Mı?
Lazer ameliyatları hastalar için genellikle kalıcı bir sonuç sağlar. Fakat az da olsa düşük bir ihtimalde yeniden miyop, hipermetrop, astigmat ya da bazı diğer rahatsızlıklar tekrar eder. Elbette hastanın ameliyat sonuçlarının, kırma kusurunun sebepleri ve ciddiyetine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
50 yaş ve üzeri hastalarda kırma kusurunun tekrarlama olasılığı daha yüksektir. Ama bu yaşla beraber gelen bir göz kusuru da olabilir. Genç hastalar çok uzun süreler boyunca göz çizdirme ameliyatının yani lazer ameliyatının sonuçlarından faydalanabilirler.
Göz Lazer Ameliyatı Sırasında Ve Sonrasında Ağrı Oluşur Mu?
Göz lazer ameliyatları öncesinde göze uyuşturucu etkili damlalar damlatılır. Bu damlalar sayesinde hasta hiçbir acı hissetmez. Lazer operasyonu ortalama 10 – 15 dakika sürdüğü için hasta ne olduğunu anlamadan operasyon bitmiş olur.
Ameliyat sonrasında batma, yanma, sulanma ve bulanık görme gibi rahatsızlıklar kişiye bağlı olarak değişse de ortalama 4 saat sürer. Yani hastalar operasyon olduktan bir gün sonra günlük hayatlarına devam edebilirler. Ortalama 1 hafta -10 gün içinde de görme netleşmektedir.
Lazer Ameliyatlarına Uygun Olmayan Gözlerde Diğer Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Lazer ameliyatları dışında görme kusurlarının tedavisinde uygulanabilen farklı cerrahi yöntemler bulunur. Bu yöntemler göz içine yerleştirilen merceklerdir. G
Fakik göz içi lensler, lazer ameliyatlarına uygun olmayan veya çok yüksek numaralı kırma kusurlarında tercih edilen yöntemlerden biridir.
Fakik göz içi lens ameliyatında gözün kendi merceğine dokunulmadan göz içine mercek yerleştirilmesi ile yapılır. Göz önünde ya da arkasına yapay bir mercek yerleştirilerek yapılır. Özellikle katarakt ameliyatlarında uygulanmaktadır. Bu yapay mercek, ışınların retina üzerine odaklanması sağlar ve hastadaki kırma kusurları düzeltilir.
Akıllı lens ameliyatı ise hastanın mevcut doğal merceği ameliyatla alınarak yerine kişiye özel yapay bir mercek takılma ameliyatıdır. Akıllı mercek takılması halinde uzak, orta ve yakın mesafelerde net görüş sağlanabilir. Lazer ameliyatlarına uygun olmayan veya çok yüksek numaralı kırma kusurlarında tercih edilir. Ayrıca bu akıllı lens sayesinde hasta ömür boyu katarakt olmaktan da kurtulur
Tarih: 10/02/2017