BLOG
BİR TIKLA RANDEVU AL!
Lütfen "Ben robot değilim" olarak işaretleyiniz.

Göz Muayenesi Fiyatları 2024

Göz muayenesi fiyatları, kişinin yaşadığı şehir ya da gittiği hastanenin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Göz muayenesi bazı hastalıkların erken tedavisi için önemli bir rol oynar. Bu yüzden kişilerin yılda en az 1 kere göz muayenesine gitmesi gerekmektedir.

Göz Muayene Fiyatları 2024 yılı itibarıyla Türkiye genelinde göz hastalıkları muayene ücretleri ortalama olarak 650 TL ile 1.250 TL arasında değişmektedir. Göz muayene ücretleri, hastanenin konumu, doktorun unvanı ve hastanenin fiyat politikasına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Göz hastanesi muayene ücreti çeşitli sebeplerle değişkenlik gösterebilir. Özel hastane ya da devlet hastanelerinde göz muayenesi fiyatları da kendi aralarında değişiklik gösterebilir. Bu değişikliklerin sebepleri hastanenin bulunduğu şehir, konum, hastanenin ya da doktorun popülaritesi gibi faktörlerdir. Detaylı bilgi için size en yakın göz hastanesine gitmek en kesin yoldur.

göz muayenesi fiyatları

Göz muayenesi nasıl olur?

Göz muayenesi gözün genel unsurlarının detaylı bir şekilde göz doktoru tarafından incelenmesi demektir. Genellikle bir göz muayenesi 30 dakika civarındadır. Çeşitli testler ile göz sorununun tespiti yapılır ve yine doktor tarafından bu sorunlar giderilir.

Doktorlar çoğunlukla randevu sistemi ile çalıştığı için göz muayenesine gitmeden önce randevu almak önemlidir. Göz doktoru göz bebeğinizi daha iyi analiz etmesi için bazen birkaç damla damlatır. Bu damlalar göz bebeğinizi büyülterek göz doktoru size çeşitli tetkikler yapar.

Doktor göz keskinliği testi ile hastanın büyükten başlayarak küçüğe doğru giden harf ve rakamları okumasını ister. Hastanın görüş performansına göre doktor kişiye uygun gözlük yazılabilir. Gözlük takmak isteyen hastalar no touch lazer ya da akıllı lens operasyonu olabilirler. Bu operasyonlar da göz doktorları tarafından yapılır.

Bunun dışında göz kapağı muayenesi gibi göz çevresinin durumu, göz kapakları, göz yaşı kanalları gibi gözün önemli yapılarının da muayenesi yapılır. Bu muayenelerde göz kapaklarının şekli, hareketi, rengi, çalışmasında bir sorun olup olmadığı kontrol edilir.

Göz tansiyonu ölçümünde ise göz içi basıncı saptanır. Bunlar otomatik ya da manuel yönlendirmelerle yapılır. Otomatik yöntemde bilgisayar sayesinde göze temiz hava üfleyerek yapılmaktadır. Bir diğer seçenek ise doktorun, hastanın göz tansiyonu ölçümünü kendisinin gerçekleştirmesidir. Bu ölçümler, glokom hastalığının erken teşhisi için büyük önem taşır.

Biomikroskobik muayene ise Slit lamb adındaki, birden çok aygıtın birleşmesi ile oluşmuş bu cihaz yardımıyla kornea, iris, lens ve retina tabakasının detayları incelenmektedir. Gözde bir soruna rastlanırsa bu probleme dair bulgular araştırılmaktadır. Biyomikroskop olmadan bir göz muayenesini olunması olanaklı değildir. Çünkü biyomikroskop sayesinde çıplak gözle incelenmesi imkanlı olmayan göz dokuları büyütülerek incelenebilmektedir.

Göz dibi muayenesi de damla damlatılıp göz bebeği büyütülerek yapılmaktadır. Bu muayene ile retina ve göz içi lensi detaylı şekilde muayene edilmektedir. Gözün içi yapısı göz dibi muayenesinde incelenmektedir. Retina dekolmanı, glokom, hipertansiyon, beyin tümörü ve vücuttaki çeşitli hastalıklara ait belirtiler bu muayene ile saptanabilir. Çocuklarda ise göz bebeğinin büyütülmesiyle gizli kalmış görme kusurları tespit edilebilmektedir.

Göz muayenesi olduktan sonra hastanın göz sorununa göre bir tedavi yöntemi belirlenir. Göz sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen bütün herkesin ilk önce ele aldığı konulardan biri göz muayenesi fiyatları. Hastaların kafalarındaki soru genellikle muayene ücreti ne kadar ve hastane ilave ücret talep eder mi gibi sorulardır. Bunlardan emin olmanın yolu hastaneye gitmek ya da hastanenin çağrı merkezini aramak.

Göz Muayenesi Hakkında Detaylı Bilgi Alın

Düzenli göz muayenesi için tavsiye edilen aralıklar

Eğer kişinin akrabalarında göz problemi ya da göz rahatsızlığı ile ilgili şikayetler varsa belli aralıklarla göz muayenesine gitmekte fayda vardır. Erken teşhis ile bu rahatsızlıkların önüne geçilebilir.

Okul öncesi

Yeni doğan bebekler zaten göz muayenesi olmak zorundadır. Fakat okul öncesi dönemde çocukların ciddi görme sorunları olabilir. Şaşılık gibi görme problemleri erken teşhis edilirse hemen müdahale edip çocuğun ileri yaşlarda böyle bir sorun yaşamasının önüne geçilir. Çünkü şaşılıkta belli bir yaştan sonra tedavi olması çok zordur.

Okul çağı ve 19 yaş arası

Büyüme ve ergenlik döneminde çocuklar en az yılda 1 kere göz muayenesi olması gerekmektedir. Çünkü görmek öğrenmenin en önemli kavramlarından biridir. Net gören öğrenciler net göremeyen öğrencilerden daha başarılıdır. Tahtayı ya da kendi yazdığını daha net görmek öğrencinin öğrenmesini daha kolaylaştırır.

20 ile 39 yaş arası

Büyüme ve ergenlik zamanlarını göz sağlığı bakımından sorunsuz geçirenler de 20’li yaşların başlarında da büyük bir sorunla karşılaşmayabilirler. Ama tedbiri elden bırakmamak adına görmede değişiklik, gözlerde ağrı, uçuşan noktalarda artış, gözde ışık çakması gibi şikayetler varsa göz doktoruna gitmekte fayda vardır.

40 ile 64 yaş

Bu yaşlarda insanlar yılda bir kez mutlaka göz doktoruna gidip kontrollerini yaptırması gerekir. 40’lı yaşlar bazı göz rahatsızlıklarının erken bulgularının başladığı yaşlardır. Hiç bir bulgusu olmayan ya da risk faktörü taşımayan kişilerin bile muayene olması gerekmektedir. Diyabet gibi hastalıklar göz muayenesi sayesinde anlaşılabilir çünkü.

65 yaş ve üstü

65 yaş ve üstü kişilerin katarakt, glokom, yaşa bağlı makula hastalığı, diyabetik retinopati gibi göz hastalıkları olan kişilerin muayene edecek doktorun önerdiği aralıklarla göz muayenesi olmasında yarar vardır.

Özel hastanelerde göz muayenesini ya da devlet hastanesinde muayene ücretleri doktordan doktora değişebilir. Göz şikayetine bağlı hastadan farklı farklı tetkikler istenebilir. Bu tetkikler için hastane ücret talep edilebilir.

Doktor hastayı göz muayenesi ettikten sonra tetkiklerin sonuçlarına göre doktor hastaya uygun bir tedavi yöntemi belirler. Miyop, hipermetrop ve astigmat gibi görme kusurları olan hasta eğer 18 yaşından büyükse göz lazer ameliyatı önerebilir. Fakat hasta 40 yaşından büyükse akıllı lens operasyonu önerebilir. Akıllı lens operasyonunun en avantajlı durumu hasta akıllı lens operasyonu olursa hayatı boyunca hiç katarakt hastalığına yakalanmayacak olması. Çünkü akıllı lens ameliyatında, katarakt olacak lens ameliyat ile alınıp yerine yapay bir mercek takılmasıdır.


Tarih: 10/11/2024
HIZLI RANDEVU AL