TEDAVİLER
BİR TIKLA RANDEVU AL!
Lütfen "Ben robot değilim" olarak işaretleyiniz.

Yağ Lazer

YAG lazer, son derece hassas bir lazer türü olup göz içinde istenmeyen dokuların giderilmesini sağlayan yeşil renkteki bir lazer türüdür. YAG lazer, göz tedavilerinde birkaç farklı problemin giderilmesi için kullanılmaktadır. En sık kullanılma nedeni katarakt ameliyatı geçiren kişilerde gerçekleşen arka kapsül matlaşmasının (kesafeti) giderilmesidir.

Katarakt ameliyatı geçiren kişilerde doğal göz lensi alınırken bu lensi tutan arka kapsül bırakılır. Bu kapsül (zar) yeni yerleştirilen yapay göz içi lensi de tutmaktadır. Katarakt ameliyatından belirli bir süre sonra bazı hastalarda yapay göz içi lensi tutan arka kapsülde matlaşma söz konusu olabilmektedir. Bu durum göze bir zarar vermez ancak hastaların tekrardan katarakt belirtileri yaşamalarına neden olur. Sonuç olarak görmede bulanıklık yaşanırken, görme keskinliğinde de azalma ve gece ışıklarda parlamalar görülmesi söz konusudur.

YAG Lazer Kapsülomati bir ışık tedavisidir. YAG lazer ile lensin arkasındaki dokuya göz içine girmeden veya göze herhangi bir alet teması olmadan cila niteliğinde bir işlem uygulanarak bu dokudaki kalınlaşmanın ve matlaşmanın giderilmesi amaçlanır. İşlem sonucunda hastada tekrar başlayan katarakt belirtilerinin ortadan kaldırılarak hastanın görüşünde iyileşme sağlanmaktadır.

YAG Lazer, katarakt ameliyatı sonrasında oluşan arka kapsül matlaşması dışında farklı göz tedavileri ve tıbbın farklı alanındaki tedavilerde de kullanılmaktadır.

GÖZ DOKTORLARIMIZDAN RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

YAG Lazer Kapsülomati Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Prosedür muayenehane ortamında yapılmaktadır ve ayakta tedavi niteliğindedir. Hastanın gözüne öncelikle göz bebeğini genişletmek amacıyla bir damla damlatılmaktadır. Sonrasında lazer uygulanmadan hemen önce gözün damla anestezi ile ikinci bir damla damlatılarak uyuşturulması gerçekleştirilir ve tedaviye geçilir.

Gözün dış bölgesinden, göz içine girmeden lazer ışınları aracılığıyla yapılan bir işlemdir. Tedavide göz içine gidecek lazer ışınlarının daha etkili kırılımının sağlanması için büyüteç niteliğinde bir lens kullanılmaktadır. Hastalar işlem sırasında yalnızca bir ses ve yeşil ışık parlamalarını hissetmektedirler. Uygulama her göz için ortalama olarak 5 dakika sürer.

Lazer tedavisi sonrası hasta kısa bir süre dinlenmelidir. Tedavi öncesi göz bebeğinin genişlemesi amacıyla kullanılan göz damlalarının etkisiyle tedavi bitiminden birkaç saat sonraya kadar görüş bulanıklığı devam edecektir. Göz içi basınç artışının engellenmesi veya kontrol altında tutulması için hastaya göz damlası veya belirli ilaçlar verilebilmektedir.

YAG Lazer Neden Yapılır?

YAG lazer en çok katarakt ameliyatı sonrasında yapay göz içi merceği tutan arka zarın matlaşması nedeniyle uygulanmaktadır.

Göz tedavilerindeki diğer kullanım alanları glokom hastalarında göz içinde birikmiş ve göz tansiyonunun yükselmesine neden olan sıvının iris dokusunda mikro bir delik açarak boşaltılmasında ve göz tansiyonunun düşürülmesinde kullanılmaktadır. Bu işleme YAG Lazer İridotomi denilmektedir.

Göz içi sıvısındaki opasitleri küçültmek amacıyla da kullanılmakta olup bu işleme de YAG lazer vitreolizis adı verilir.

YAG Lazer Sonrası Olası Komplikasyonlar

YAG lazer son derce güvenli bir yöntemdir ancak her operasyon gibi bir takım riskler barındırmaktadır.

Lazer tedavisi sonrasında kısa bir süre gözde kamaşma ve rahatsızlık hissi yaşanabilmektedir. Bu durum geçicidir.

Zarın üzerindeki matlaşmanın temizlenmesinden dolayı belirli bir süreliğine gözde uçuşan cisimlerin görülmesi yaşanabilmektedir.

Birkaç günlüğüne göz içi basınçta yükselme yaşanabilir ancak bu durum çeşitli damlalar aracılığıyla ve doktor kontrolü ile kontrol altına alınmaktadır.

yag-laser

HIZLI RANDEVU AL