BLOG
Hızlı Randevu Formu
Lütfen "Ben robot değilim" olarak işaretleyiniz.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları Ne Kadar?

Göz kapağı estetiği fiyatları blefaroplasti kapsamındaki işlemlerinden birini yaptırmak isteyen insanların merak ettiği sorulardandır. Blefaroplasti veya göz kapağı estetiği gözlerin daha taze, uyanık, büyük ve genç bir görünüm sağlayan cerrahi bir operasyondur. Göz kapağı estetiği, üst göz kapağına yani kaşın hemen altına, alt göz kapak kıvrımına (gözlerinizin altında torbalar varken şiş görünen kısım) veya her ikisine birden hitap edebilir. Blefaroplasti, Türkiye’de en sık uygulanan plastik cerrahi prosedürden biridir.

Üst göz kapağında ve alt göz kapak ameliyatında yapılacak işlemler sonrasında hastalarda gözle görülür bir değişim gözlemlenmektedir. Bu tür estetik blefaroplasti iyileşme süreci diğer operasyonlara göre daha kısa sürmektedir. Aynı zamanda ameliyatın kendisi de çok uzun sürmez.

göz kapağı estetiği

Göz kapağı estetiği fiyatları

Bu tür operasyonlar farklı şehir, farklı merkez ve farklı doktorlar sayesinde farklı göz kapağı estetiği fiyatları bulunulabilir. Alt ve üst göz kapağındaki farklı sorunlar için doktorların muayenesinden sonra çıkan sonuca göre farklı fiyatlar verilebilir. Yaşlanma belirtilerinin getirdiği izleri kapatacak en etkili ameliyatlardan biri olan üst göz kapak estetiği ve alt göz kapağı estetiğinin kalitesi operatör hekim ve çalıştığı hastane belirler.

Sonuçlar ne kadar sürecek?

Blefaroplasti, kalıcı etkilerle daha genç görünen bir görünüm yaratarak göz kapaklarını ve hastanın kendisini gençleştirmeye yardımcı olur. Ama bununla birlikte, hastanın doğal yaşlanma süreci devam edecektir. Çoğu hasta, çevresel faktörlere ve genetik etkilere bağlı olarak uzun yıllar, bazen 10-15 yıl veya daha uzun süre fayda sağlar.

Hastaların ameliyat sonuçlarını korumaya yardımcı olmak için cilde iyi bakmak gerekir. Koruma olmadan güneş ışığından uzak durmak ve cildi daha da korumak için kullanılabilecek cerrahi olmayan kozmetik ürünleri kullanılması önerilir. Sonuçlar değişebileceği gibi göz kapağı estetiği fiyatları da değişebilir.

Normal aktiviteye ne zaman dönebilirim?

Hastaların ilk düşünceleri mümkün olduğu kadar kısa sürede iyileşmek olsa da sonuçları görmek ve hastanın normal rutinine geri dönmek için ecele ettikleri bir gerçek. Hastaların çoğu birkaç günden bir haftaya kadar ofislerine, işlerine ve diğer basit günlük aktivitelere geri dönebilir. Optimum iyileşme sağlamak için birkaç haftadan bir aya kadar zorlayıcı ve yorucu egzersizlerden kaçınılmalıdır. Hekimler, hastanın yaşam tarzına ve tedavi planına bağlı olarak ilk konsültasyon sırasında daha spesifik bilgiler sağlayacaktır.

Sigorta göz kapağı ameliyatını karşılar mı?

Göz kapak ameliyatı genellikle hastanın seçimi ile olan bir işlemdir, yani tıbbi olarak gerekli değildir. Hastanın operasyonu tamamen kozmetik amaçlıysa, sağlık sigortası tedavi masraflarını karşılamayabilir. Ancak hasta, aşırı üst göz kapak derisi nedeniyle görme engeli yaşıyor ise, sigorta planınız teminat sağlayabilir. Kapsam, sağlayıcıdan sağlayıcıya değişir ve hastanın sağlık planının blefaroplasti için ödeme yapmanıza yardımcı olup olmayacağını öğrenmenin en iyi yolu, hastanın sigorta acentesi ile konuşmaktır.

Göz kapağı ameliyatı kaç yaşında yapılmalı?

18 yaşından daha büyük olduğunuz ve genel sağlık durumunuzun iyi olduğu sürece, blefaroplasti için en uygun bir yaş aralığı yoktur. Ancak hastaların çoğu bu işlemi 40’lı, 50’li ve 60’lı yaşlarda düşünmektedir. Bazı durumlarda, yaşlanma belirtileri veya cilt gevşekliği erken ya da endişe verici hale gelirse, genç yaşlı bireyler fark etmez bu teknikten yararlanabilir. İhtiyacınız olan operasyon ve arzu ettiğiniz sonuç, sizin için ideal gençleştirme yöntemini belirlememize yardımcı olacaktır.

Görünür yara izleri olacak mı?

Yara ve dikiş izleri hastalar için önemli bir endişe kaynağı olabilir. Göz doktorları fark edilir bir tedavi belirtisi olmadan doğal görünen sonuçlar sunmaya çalışmaktadır. Göz kapağı ameliyatında kesiler ve dikiş izleri görünümünü en aza indirecek şekilde yerleştirilir.

Üst göz kapak için kesi tipik olarak göz kapağının doğal kıvrımı içinde bulunur. Alt göz kapağı için kesi alt kirpik çizgisi boyunca veya alt göz kapağının içine yerleştirilebilir. İkinci teknik, transkonjonktival blefaroplasti olarak bilinir ve yalnızca belirli ve uygun hasta tipleri için uygundur. Göz doktoru, hastanın ihtiyacı ve hedefi için hangi yöntemin doğru olduğunu belirler. Bu durumlardan ötürü fiyatlar değişkenlik göstermektedir.

Göz Kapağı Estetiği Süreci

Hastalar tıbbi kararları hakkında daha iyi bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak için kapağı estetiği hakkında sık sorulan sorulara yanıtlar verdik.

İyileşme süreci nasıl?

Ameliyattan sonra hasta kendini iyi hissettiğinde aynı gün evine gidebilir. Hemen gözlük takılabilir ancak hasta ilk birkaç gün kontakt lens kullanılmamalıdır. Şişlikler indiğinde kontakt lensler tekrar kullanılabilir.

Ameliyattan 1-2 gün sonra alışveriş, yürüyüş, kitap okuma hatta çalışma gibi normal aktivitelere devam edilebilir. Ancak şişlik ve morluklar tipik olarak en az bir hafta geçmez. Birçok hasta bunu kamufle etmek için ameliyattan sonraki ilk birkaç gün güneş gözlüğü takmayı tercih eder. Şişlik ve morluklar geçtikten sonra göz çevresi daha tazelenmiş, dinlenmiş ve genç bir görünüm olduğu fark edilir.

Göz kapağı ameliyatı nasıl olur?

Blefaroplasti üst göz kapak, alt göz kapak ya da her iki göz kapağını da kapsayan bir ayakta tedavi prosedürüdür. Hekim, bir anestezi uzmanı tarafından yapılmış lokal anestezi altında blefaroplasti yapıyor. Hekim hastanın gözlerini güvende tutmak için koruyucu kornea kalkanları kullanıyor. Blefaroplasti kısa süren ve nispeten ağrısız bir operasyondur.

Tüm izler ya göz kapaklarının pembe kısmının içine gizlenir ya da bir deri kıvrımı boyunca kamufle edilir. Uyandığınızda gözlerinizin üzerine birkaç dakika buz torbası koyacağız.

Göz kapağı ameliyatı kimlere yapılır?

Herhangi bir ameliyat için adaylığınızın belirlenmesi, gözlerinizin ve yüzünüzün muayenesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra tıbbi geçmişinizin ve endişelerinizi gözden geçirerek hekim ile yüz yüze görüşmeyi gerektirir. Genel olarak, büyük göz sorunları olmayan sağlıklı hastalar cerrahi operasyon için en iyi adaylardır.

Yakın zamanda kişi göz lazer ameliyatı, katarakt ameliyatı veya başka bir oftalmolojik işlem geçirdiyse, genellikle blefaroplasti yaptırmadan önce 6 ay beklemesi gerekir. Kuru ve kaşıntı gibi problemler varsa muhtemelen ameliyattan sonra da bu kuruluk ve kaşıntı devam edecektir. Eğer hasta negatif vektöre (profilden eğimli), gevşek göz kapak derisine veya gevşek dokuya sahip bir yüz yapısına sahipse, lateral kantopeksi veya kantoplasti gibi prosedürler uygulanabilir. Yağ aşılama ve yağ yeniden konumlandırma da yapılabilir.

Göz kapağı estetiği neyi düzeltir?

Bir göz kapak ameliyatı, aşağıdaki sorunlardan herhangi birini veya tamamını düzeltebilir:

  • Yorgun bakan gözler
  • Sarkık göz kapakları
  • Gözlerin altındaki koyu halkalar
  • Göz altı torbaları
  • Derin gözyaşı olukları
  • Belirgin kaz ayakları

Göz kapağı estetiği fiyatları neden değişir?

Kişinin ihtiyaçları ve istekleri bu tür operasyonların fiyatları değiştirir. Ayrıca göz doktorunun çalıştığı hastane ve hastanenin lokasyonu da fiyatları gibi durumları değiştirir. Yaşlanma belirtilerinin en belirgin olarak görüldüğü yer olan göz çevresi ameliyat sonrası daha canlı ve genç gözükmesine yol açar.

Gözün estetik yapısını daha gergin bir şekle getirdikten sonra daha genç bir görünüm ortaya çıkar. Fiyatları hastaların göz çevresi durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Ameliyatız göz kapağı estetiği var mı?

Operasyon gerektirmeyen daha az deforme olmuş göz kapağı estetik sorunlarında, daha henüz operasyon olmayı düşünmeyen hastalarda uygulanabilir. Operasyonlar geçirmiş, yaşı ve göz anatomisi yüzünden daha fazla ameliyatı kaldıramayacak olan durumlarda da tercih edilen bazı ameliyatsız kapak işlemleri mevcuttur. Hastanın göz çevresi durumuna bakılarak, hangi tarz bir tedavinin uygun olacağına göz doktoru karar verdikten sonra dolgu, mezoterapi ve bazı cihazlı işlemler tavsiye edilen şekilde yapılır.

Dikkatli bir botulinum toksini uygulaması sayesinde gözde bulunan çizgileri düzeltmenin yanı sıra kaşı bölgesini şekillendirmek, üst göz kapağını biraz daha yükseltmek mümkün olabilmektedir. Ameliyat izlerinin daha çabuk iyileşmesi ve kaş yükseltme operasyonuna destek amaçlı olarak da yararlı bir uygulamadır.

Göz çevresinde uygulanan dolgu operasyonları, kapak estetiğinde çok farklı seçenekler sunmaktadır. Kaş yükseltilmesi, üst göz kapağının düşme sonucu çöken bölgenin doldurulması, alt göz kapağında bulunan bölgenin doldurulması gibi durumlar sadece başlıcalarıdır. Alt göz kapaklarında operasyon gerektirecek bir düzeyde torbalanmanın görülmediği durumlarda, uygun teknik ve malzeme kullanılarak uygulanan dolgular, koyu halkaların ve yorgun bir görüntünün giderilmesinde fazlasıyla etkilidir.

Üst ve alt göz kapak ameliyatlarında lüzumsuz bir şekilde alınan yağ dokuları sebebiyle oluşan çökmelerde veya kalıtsal olarak çukur görünümlü üst kapaklarda da göz çevresine uygulanan dolgular etkili tedavi yöntemidir.

Göz çevresinde olan koyu renkli halkalar, lekelenmeler ve çizgilere yönelik uygulanan mezoterapi, uygun hastalarda etkili bir yöntemdir. Bu durum göz çevresi ver göz kapağı estetiğinde ameliyatsız operasyon olanak sağlayabilmektedir. Genellikle bu operasyonlar, ameliyatla beraber kombin olacak şekilde tercih edilebilmektedir.

Blefaroplasti cihaz ile uygulanan durumlar da uygun hastalarda çok iyi sonuç veren operasyonlar arasında yer alır. Bu operasyonlar içinde çoğunlukla adı geçen ve halk arasında lazer uygulaması olarak bilinen plazma adlı uygulama vardır. Bilindiğinin aksine bütün hastalara ve her durumda etkili bir kapak estetiği ya da kapak kaldırma durumu yoktur. Fakat göz ve çevresi uygun hastada uzun süreli bir sıkılaşma ve kırışıklık giderme durumu vardır.

Torbalara ve doğuştan kapak düşüklüklerine yani ptozis ameliyatsız kapak estetiği etkili değildir. Operasyon korkusu olan ya da kesin bir operasyona ihtiyaç duyulmayan durumlarda işe yarar bir ameliyat olmaktadırlar.

Tarih: 16/12/2022
RANDEVU AL
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK kapsamında toplanıp işlenir.
Detaylı bilgi almak için Veri Politikamızı / Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.