Ameliyatsız Göz Kapağı Cerrahisi
Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Göz Kapağı Tedavisi Nedir?
Özellikle çevre dokulara zarar vermemesi nedeniyle göz çevresinde bu tedavi uygulanmaktadır. Göz kapağındaki sarkma torbalanma ve kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır. Ayrıca göz etrafındaki siğil, ben, leke ve yara izlerinin giderilmesinde kullanılmaktadır.
Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Kapak Uygulaması Nasıl Yapılır?
Lokal anestezik kremler kullanılarak cilt uyuşturulur. Ameliyat ortamı gerekmez. Uygulama sonrası mutlaka verilen ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. Temizlikte bebek sabunu kullanılabilir. Lazer uygulanan bölgede ilk hafta kabuklanma olmaktadır. Bu kabuklar 7-10 gün içinde düşer altından pembe sağlıklı deri çıkar mutlaka bu bölge fondötenle veya kapatıcı güneş kremleriyle ile kapatılıp güneşten korunmalıdır.
Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Kapak Uygulaması Kimlere Uygundur?
Göz kapaklarında veya tüm yüz bölgesinde yaşlılık belirtileri olup ameliyat olmak istemeyen, sosyal hayattan çok uzak kalmak istemeyenler, kanama sıkıntısı olabilecek ameliyata uygun olmayan kişiler için uygundur. Genç yaş grubunda da kullanılabilir.
GÖZ DOKTORLARIMIZDAN RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN
Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Kapak Uygulaması Kimlere Uygun Değildir?
Kronik cilt hastalığı ve otoimmun hastalıkları olanlara uygulanmaz.
Diğer Cerrahi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?Göz kapak torbaları, kapak düşmesi, kapak sarkması, gözyaşı kesesi tıkanması, göz ve kapak tümörleri için uygulanan cerrahi tedavi yöntemleridir.
Göz hekimliğinde geniş ve yaygın görülen bir hastalık grubunun tedavisiyle ilgili cerrahi işlemlerin bütünü bu isim altında toplanır.
Estetik ve cilt cerrahisi uzmanlarıyla göz cerrahlarının ortak ilgi alanını oluşturur.
Bu gruptaki ameliyatların büyük çoğunluğu anestezi altında yapılır.
Göz protez uygulamaları da bu grupta ele alınır.
Göz çevresi yaşlılık etkilerinin en belirgin olduğu alanların başında geliyor. Yoğun iş temposu ve gıdalardaki değişimler gibi pek çok nedene bağlı olarak fiziksel yıpranmalara daha genç yaşlarda maruz kalabiliyoruz. Göz kapağı düşüklüğü, göz altlarındaki torbalanmalar, göz çevresi kırışıklıkları, kaz ayakları bu yıpranmalar ve deformasyonlar arasında sayılabilir.
Ameliyatsız Göz Kapağı Cerrahisinde Tedavi Yöntemi
Ameliyatsız göz kapağı tedavisinde hastanede kalma gereksinimi bulunmamakta, dikiş izi ya da kanama olasılığı mümkün olmamaktadır. Bu nedenle hastalar tarafından yoğun olarak tercih edilmekte ve güvenle uygulanmaktadır.
Hasta genel anesteziye maruz kalmaz. Sadece anestezik etkisi bulunan krem ilgili bölgeye uygulanır ve bölgenin uyuşması hedeflenir. Ardından cihaz yardımıyla lazer atışı gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir kesi uygulanmamakta, dikiş atılmamaktadır. Tedavinin uygulandığı bölgede kabuklanma oluşur. 7-10 gün arasında bu kabuklanma da ortadan kalkar ve yenilenen deri ortaya çıkar.
Bu süreçte hastanın doktor tarafından verilen ilaçları kullanması ve fondöten ya da güneş kremiyle uygulama bölgesini güneş ışınlarından koruması gerekmektedir. Bu şekilde ileride oluşabilecek istenmeyen izlerin de önüne geçilmekte ve tedavi süreci tamamlanmaktadır.
Tedavi hastanın cilt yapısına ve sorununa bağlı olarak 1-3 seans arasında uygulanmaktadır.
Uygun Hasta Profili
Ameliyatsız göz kapağı cerrahisi, yaşlanmanın etkilerini azaltmak isteyen hastalar tarafından kullanılmaktadır. Bunun dışında estetik nedenlerle de bu tedavi yöntemini tercih eden hastalar olmaktadır. Göz kapağı düşüklüğü, göz altlarındaki torbalanmalar, göz çevresi kırışıklıkları, kaz ayakları, siğiller, kötü huylu olmayan benler, derin olmayan yaralar ameliyatsız göz kapağı tedavisine uygundur.
Ameliyatsız göz kapağı cerrahisi, yukarıdaki şikayetleri olan ve cerrahi işlemlerden çekinen hastalar için uygun bir tedavi yöntemidir.
Göz çevresi yaşlılık etkilerinin en belirgin olduğu alanların başında geliyor. Yoğun iş temposu ve gıdalardaki değişimler gibi pek çok nedene bağlı olarak fiziksel yıpranmalara daha genç yaşlarda maruz kalabiliyoruz. Göz kapağı düşüklüğü, göz altlarındaki torbalanmalar, göz çevresi kırışıklıkları, kaz ayakları bu yıpranmalar ve deformasyonlar arasında sayılabilir.
Teknoloji ve tıp biliminin yakalamış olduğu ilerleme sayesinde, cerrahi bir işleme gerek kalmadan artık bu tip sorunlardan kurtulabilmek mümkün. Plazma enerjisiyle sorunlu bölgeye müdahale edilmekte ve derinin kendini yenilemesi sağlanmaktadır.
Ameliyatsız Göz Kapağı Cerrahisinin Avantajları
- Genel anestezi uygulanmaz.
- Tedavi sırasında ağrı-acı hissedilmez.
- Kesi yapılmaz, dikiş atılmaz.
- Pansuman gerektirmez.
- İyileşme süreci kısadır.
- Gündelik hayatın devamına engel değildir.
- Sarkan deri nedeniyle oluşan görme kaybını ortadan kaldırır.