444 0 481

SOSYAL MEDYADA BİZİ TAKİP EDİN

Lazer ile Göz Çizdirme Ameliyatı

Lazerle göz çizdirme miyop, astigmat ve hipermetrop gibi göz kırma kusurlarının yanı sıra kornea yapısı uygun koşulları taşıyan keratokonus hastalarına da uygulanmaktadır. Bu hastalıkların hepsi özellikle ileri seviyelerde kişilerin günlük yaşamlarını tek başına devam ettiremeyecek şekilde zorlaştıran görme problemleridir.

Lazerle göz çizdirme operasyonları özellikle son yıllarda göz sağlığı alanında teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde herkes için güvenli bir hal almıştır. Lazer tedavileri sayesinde birçok hasta için göz kırma kusurlarının giderilmesine yönelik olarak kalıcı bir çözüme erişme imkanına sahip olmuştur.

Lazerle Göz Çizdirme Nedir?

Lazerle göz çizdirme excimer lazer teknolojisi kullanılarak kornea yüzeyindeki bozuklukların giderilmesini sağlayan bir dizi prosedürü içermektedir. Lazer günlük hayatta da kullanılan son derece güçlü bir ışık türüdür ve birçok farklı çeşide sahiptir. Göz lazer ameliyatlarında kullanılan lazerin korneanın dış bölgesinde belirli noktalara gönderilmesi ile operasyon uygulanmaktadır. Bu sayede kornea yüzeyinin yeniden şekillendirilmesi yapılarak hastanın net  bir görüşe kavuşturulması amaçlanmaktadır.

Göz kırma kusurlarına uygulanan lazer operasyonları çeşitli tetkik ve testler sonucunda göz doktoru tavsiyesi üzerine uygulanmaktadır. Operasyon öncesinde göz önünde bulundurulacak noktalardan bazıları, hastanın kornea kalınlığı ve şeklinin lazerle göz çizdirme için uygun olup olmadığıdır. Bunun dışında hastanın yaşı, mevcut  genel sağlık durumu, sağlık geçmişi ve en önemlisi göz kırma derecesinin operasyon için uygunluğudur.

Lazerle Göz Çizdirme Operasyonu Kimlere Uygulanabilir?

Göz yapısı uygun olan 18 yaş üstü kişilere yapılabilmektedir.

Kornea kalınlığı uygun olan hastalara yapılabilmektedir. LASIK ve iLASIK tedavilerinden farklı olarak No Touch Laser ince kornealı hastalara da uygulanabilmektedir.

Geçmişte katarakt ameliyatı olmuş kişiler ile birlikte retinasında yırtık tespit edilmiş olan hastalara çeşitli koşulları sağladıkları taktirde uygulanabilmektedir.

Aşırı yüksek olmayan astigmat ve hipermetropisi bulunan kişiler ile yüksek numaralı miyop hastalarına uygulanabilmektedir.

Kornea tabakasının en dış bölgesinde çeşitli izler ve lekeler bulunan hastalara lazerle göz çizdirme ameliyatı uygulanabilmektedir.

Lazerle Göz Çizdirme Ameliyatı Türleri Nelerdir?

No Touch Laser (TransPRK)

Operasyona gözün anestezik damla ile uyuşturulmasıyla başlanmaktadır. Sonraki aşamada göze herhangi bir temas söz konusu değildir. Lazerle göz çizdirme operasyonu 50 saniye ve 1 dakika arasında tamamlanmaktadır. Bu operasyonun temel özelliği göze hiçbir temas olmaması ve ince ve dik kornealı hastalara da uygulanabilmesidir.

LASIK

Lasık yöntemine gözün anestezik damla ile uyuşturulması ile başlanır. Mikrokeratom aracılığıyla korneal flep oluşturulmaktadır. Korneal flep oluşturulduktan sonra kaldırılan dokunun alt kısmına lazer ışınları gönderilerek bu bölgenin yeniden şekillendirilmesi sağlanır.

İLASIK

iLASIK yöntemi wavefront teknolojisi kullanılarak femtosaniye lazer aracılığıyla yapılmaktadır. Miyop, astigmat, hipermetrop ve keratokonus tedavisinde kullanılan halkalar için kanal açma işlemi ve keratoplastide kullanılmaktadır. Korneal flep açılması bilgisayar sistemiyle femtosaniye ışınları gönderilerek bıçaksız olarak gerçekleştirilir. Wavefront teknolojisi sayesinde hastanın kornea haritası çıkartılabilmekte böylelikle hastaya özel tedavi uygulanabilmektedir.

Lazerle Göz Çizdirme Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer ameliyatı öncesinde hasta göz ve çevresine kesinlikle makyaj yapmamalıdır. Ayrıca operasyon günü kan sulandırıcı ilaç kullanmamalıdır. Sürekli kontakt lens kullanımı söz konusuysa operasyondan birkaç gün önce bırakılmalıdır. Hastaya özel dikkat edilmesi gereken hususları mutlaka göz doktoru öncesinde bildirecektir. Hasta bu hususlara uymaya özen göstermelidir.

Lazerle Göz Çizdirme Nasıl Yapılır?

Göz çizdirme operasyonları TransPRK, iLASIK ve LASIK için farklı prosedürlere söz konusu olmakla birlikte genel prosedür şu şekildedir.

Hasta lazer odasına girer ve lazer yatağına sırt üstü uzanması sağlanır.

Bir gözü açıkta bırakılarak göz çevresi steril bir örtüyle kapatılır ve göz çevresinin sterilizasyonu sağlanır

Damla anestezi ile göz uyuşturulur

Gözün uyuşmasından sonra göze ekartör yerleştirilir operasyona başlanır

Operasyon tek bir günde iki göz için de uygulanmaktadır

Operasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göz doktoru tarafından reçete edilen damlalar ve ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

Bir hafta boyunca göze darbe almamak ve gözleri sert bir biçimde ovuşturmamak önemlidir.

Operasyondan sonraki 1 ay spor faaliyetleri koruyucu gözlüklerle yapılmalıdır.

Lazerle göz çizdirme operasyonu sonrasında ilk 2 gün gözlere sum teması olmamalıdır.

Gözler UV ışınlarından korunmalıdır. Özellikle gün ışığının keskin olduğu saatlerde güneş gözlüğü kullanılmalıdır.

Ameliyatın hemen sonrasında araç kullanılmamalıdır.

İlk bir hafta yorucu işler yapılmamalıdır.

Ameliyat sonrası göz doktorunun belirttiği sıklıkta düzenli kontrollere uyulmalıdır.

göz lazer ameliyatı

ONLINE RANDEVU FORMU

venividigoz-logo.png

Bilgileriniz tarafımıza ulaştı.
Hasta danışmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir. Teşekkürler.